לאבלאבי של דניאל

lablalbi1

השיחה עם עימאד גרמה לי לחשוב על המשפחה ועל המקורות שלי והחלטתי להקדיש את הפוסט הזה למשפחתי (המורחבת והתומכת).

מקורות ההשכלה הקולינרית שלי מגיעים מבית סבתא (עליה בהזדמנות אחרת) ומההורים של בעלי שחשפו אותי לריחות וטעמים חדשים ולימדו אותי שלא הכל קונים בסופר. הרבה שנים לפני הטרנדים של הקואופים הם היו מגיעים, במידת האפשר, ישירות למגדלים וביניהם לעימאד ואחיו ולאבא שלהם לפניכן. הם אלה שהכירו לי את עימאד שצירף אותי למשפחתו בתור אחות נוספת. לצערי, עונת המלפפונים נגמרה אבל אני מבטיחה שבקיץ יהיה פה מתכון עם המלפפונים הכי טובים בארץ.

אני תמיד אוהבת לשמוע את הסיפורים שמתלווים למאכלים. הריחות והטעמים מהזכרון של הארוחה של פעם משתלבים לתוך החוויה של היום שנוצרת מהחיבור של פיסות המידע החושי. אם כן, נדמה שאין מנוס מלתבל את האוכל בזכרונות.

lablalbi2

המרק הזה  הגיע אלי מדניאל, חמי, מלווה בזכרונות ילדות בטוניס של ארוחת בוקר של פועלים, דוכני המרק לאורך הרחוב וילד שאוכל עם אבא שלו.

אני אוהבת את המרק הזה כי קודם כל הוא נורא טעים (כשטעמתי את המרק בפעם הראשונה מיד ביקשתי עוד מנה), מהיר מאד להכנה (מהרגע שהחומוס מוכן) וגם תופסים שתי ציפורים במכה אחת – גם חומוס וגם מרק. ממש מושלם.

lablalbi3

זה מהמתכונים האלה  – לפי העין ולפי הטעם.

חומרים ל 2 מנות של מרק:

1 כוס ועוד ½ כוס חומוס מבושל

1 כוס ממי הבישול של החומוס

 ½ כפית עד 1 כפית גרגרי כמון מעט כתושים

מיץ מחצי לימון

מלח

תוספות:

גרגרי חומוס, פטרוזיליה, כוסברה, שום , מיץ לימון, אריסה, שמן זית

 מבשלים את החומוס (אני תמיד מבשלת לפחות חצי ק"ג  – חלק לסלט, חלק למרק וחלק מהגרגרים שומרת במקפיא, ככה זה אמהות), אחרי שהוא מוכן מעבירים כוס של הגרגרים וכוס ממי הבישול לסיר נפרד. יחס של חצי חצי יתן מרק דליל יותר ואני ממליצה להתחיל בזה ולהוסיף עוד חומוס למרק סמיך יותר. טוחנים את הגרגרים עם המוט של הבלנדר למרקם הרצוי ומתחילים לחמם את המרק על אש בינונית. מוסיפים מלח, גרגרי כמון ובסוף מיץ לימון. מבשלים כ – 5 דקות והמרק מוכן.

ועכשיו הופכים את הרביכה הלא הכי אטרקטיבית הזאת למרק יפה וטעים. לקערת מרק מוסיפים כף פטרוזיליה וכף כוסברה קצוצות, שן שום קצוצה דק, כף גרגרי חומוס שלמים, עוד קצת מיץ לימון, טיפה שמן זית והכי חשוב כפית שטוחה אריסה. אפשר לשנות את כל הכמויות של התוספות לפי הטעם. להגיש עם פיתה או לחם.

lablalbi4

הערות:

* מכיוון שאצלינו לא קונים חומוס מוכן בסופר, מעולם לא ניסיתי את המרק עם חומוס מקופסה. מוזמנים לנסות, זה בטח יקצר את התהליך. אשמח לשמוע איך יוצא.

* המרק הכי טעים באותו יום, אבל אפשר לשמור במקרר (בלי התוספות) ולחמם מחדש. בקירור המרק מסמיך ואחרי חימום חוזר לרמת הסמיכות המקורית. אפשר גם לדלל עם קצת מים.

  1. Y.S.

    הכנתי את המרק. הטעם מאד עדין ומרק מאוחד מאד. לא הייתה לי אריסה וזה יצא עדיין מצויין.

    אהבתי

  2. חסיה

    ורו יקרה,
    נהדר. הכול – הכתיבה, הצילומים, המתכונים, והכי הכי – הרעיון בכללותו. נפלא!!!!!!

    אהבתי

  3. אופיר

    עשית אותי רעב וזה עוד אחרי ארוחת צוהריים – מתי נפגשים למרק ?

    אהבתי

  4. Y.S.

    מאד אהבתי את הכתיבה שלך פה. צריכה לסיים – בדרך להכין מרק

    אהבתי

  5. אביטל

    ורו ,בשעה טובה על הולדת הבלוג! ממש כמו לידה.. עשית לי חשק למרק חומוס ויש עכשיו גם מתכון, נראה טעים מאוד, תודה על השיתוף.

    אהבתי

  6. חנה

    מ ד ה י ם, מרגש עם דמעות שמחה. כשרון נפלא בכתיבה ובצילום. המשיכי לעשות חיל
    חנה

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: