אדום ושחור

Picture 043ps

Picture 047s2

redblack3p3s

אנג'ליקה מאדי דיברה על החשיבות של קשרים בין נשים, על אחוות נשים שאין בינן קשר משפחתי. וחשבתי על המעגל שלי, על נשים – חברות שמקשיבות, תומכות ודוחפות אותי קדימה. וזה המקום להגיד להן תודה מכל הלב!

צבעי האדום והשחור השולטים ברקמה הפלשתינאית נתנו לי המון השראה והחלטתי לעשות פוסט באדום ושחור. את סדרת הפלפלים צילמתי במיוחד לפוסט ואת המרק צילמתי לפני שנה בקורס של דניה ודיאנה המדהימות והוא התאים לי עכשיו בול, ובגלל זה יש עוד פעם מתכון של מרק.

Picture 014p2s2

מרק סלק ושומר

המתכון המקורי פורסם בבון אפטיט בגיליון ינואר 2011 ולמעשה הכנתי אותו עם שינויים קטנים בלבד. לעולם לא היתי חושבת לשלב בין שומר לסלק, אבל זה עובד ולמרק יש טעם מדהים. הכנתי אותו כמה פעמים ובכל פעם יצא צבע אחר לפי הסלק שהיה לי באותו הזמן, לפעמים בורדו ולפעמים אדום ורוד, מה שבטוח יש לו נוכחות.

חומרים ל-4 מנות

2 כפות שמן זית

1 כוס בצל קצוץ

1 כוס שומר קצוץ

1 ½ כפיות זרעי אניס

2 סלקים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 כוסות ציר ירקות

1/2 כוס קרם פרש (שמנת מתוקה 15%)

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר על אש בינונית ומוסיפים בצל, שומר וזרעי אניס, מבשלים כ – 5 דקות עד שהירקות מתרככים

מוסיפים סלק, מערבבים ומוסיפים את הציר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים עד שהסלק רך, כ-20 דקות

טוחנים את המרק עם המוט של הבלנדר או במעבד מזון

מוסיפים קרם פרש, מלח ופלפל

הערות:

*במתכון המקורי משתמשים בזרעי שומר, להם יש טעם עדין יותר

* אפשר להשתמש בציר עוף או בסתם מים במקום ציר הירקות

*השתמשתי בקרם פרש במקום קפיר במקור ועד היום לא בדקתי איך החמיצות של קפיר/רוויון תשתלב בטעמים. תנסו ותספרו לי על זה.

*אפשר לקשט את המרק עם עלי שומר ירוקים. אצלי בצילום זה מלח שחור.

  1. Daniel

    very interresting recipe and very beautifull pictures

    אהבתי

  2. Y.S.

    ורו, סופר יפה. באמת כל הכבוד לך! בטח גם טעים…רשמתי במתכונים שלי…

    אהבתי

  3. תמונות מהממות 🙂

    אהבתי

  4. חנה

    גם הרעיון וגם הצילומים מדהימים, מקורי ומרגש מחדש. כן ירבו מתכוני המרק המתאימים כל כך לעונה זאת.

    אהבתי

  5. התמונה של המרק מדהימה! !נראה לי שאנסה את המתכון עם ההזרעי שומר כי אני לא אוהבת אניס, אבל זה נשמע טעים ביותר

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: