מבשלת עם אהבה – חלק II

 לא ידעתי שסג'ידה הולכת לבשל אחרי הראיון, לכן זו היתה הפתעה נעימה כל כך כשהיא אמרה שתכין לנו ראג'מה מסאלה ותשתף את הקוראים  של הבלוג במתכון שלה. שרדתי בכבוד את הצ'ילי הנוסף וממש אהבתי את הקארי.

רג'מה מאסלה | makeeatgalilee.wordpress.com

ראג'מה מסאלה – קארי שעועית אדומה

חומרים:

3 כפות שמן זית (מחולק)

1 בצל, פרוס

5 שיני שום (מחולק), כתוש

3 סמ' שורש ג'ינג'ר, מגורר

1 עגבניה, חתוכה לקוביות

3 סמ' פלפל צ'ילי ירוק, פרוס דק

500 גר' שעועית אדומה לאחר השריה של לילה, שטופה

1 כפית כוסברה טחונה

1 כפית גאראם מסאלה

½ כפית כורכום

1 כפית זרעי כמון

1 כפית זרעי חרדל שחור

2 פלפל צ'ילי אדום יבש (אופציונלי)

4-5 עלי קארי (אופציונלי)

מלח

20 גר' חמאה (אופציונלי)

מיץ לימון, כוסברה טריה

אופן ההכנה:

לחמם 2 כפות שמן בסיר גדול, להוסיף בצל ולטגן עד שמזהיב.

להוסיף ג'ינג'ר, 3 שיני שום, לערבב ולהוסיף עגבניה, צ'ילי ירוק, שעועית, אבקת כוסברה, גאראם מסאלה, כורכום ומלח. לערבב ולהוסיף מים שיכסו כ-3 סמ' מעל השעועית. לכסות ולבשל על אש בינונית עד שהשעועית מתרככת (כשעתיים). כשהשעועית רכה ניתן לטחון חלק מהקארי עם המוט של הבלנדר.

לחמם 1 כף שמן או את החמאה במחבת. להוסיף 2 שיני שום, צ'ילי אדום יבש ועלי קארי, לטגן כדקה. להוסיף זרעי כמון וחרדל, לטגן 5 שניות ולהוסיף לקארי.

להגיש עם אורז, כוסברה טריה ולימון.

הערות:

אפשר לזרז את התהליך אם מבשלים בסיר לחץ (כ- 40 דקות)

הקארי יכול להיות יבש, אבל אפשר גם להוסיף מים במהלך הבישול כדי שיהיה לו מרקם נוזלי יותר.

ראג'מה מסאלה | makeeatgalilee.wordpress.com

 

  1. אביטל

    נראה טעים בטירוף, תודה!

    אהבתי

  2. Dany

    נראה מתכון טעים מאד, והודות לצילום הטוב שממחיש זאת.
    חנה

    אהבתי

  3. מירב לב גולדברג

    הכנתי ורסיה עם חומוס במקום שעועית אדומה, ובישלתי דיי הרבה זמן בסיר לחץ. אין לי הרבה ניסיון עם בישול חומוס או סיר לחץ. צ'ילי שמתי באבקה (כי זה מה שהיה לי). וטחנתי חלק מהתבשיל כמו שכתבת. יצא טעים! עשיתי סיר דיי גדול ונראה לי שאני ובעלי מסיימים אותו בצ'יק-צ'אק!!

    אהבתי

  4. פינגבק: מבשלת עם אהבה – חלק I | make eat

  5. חסיה

    וואו. זה נראה ונקרא טעים. הולכת לנסות.

    אהבתי

  6. נראה מעולה ונשמע טעים! למרות שאין סיכוי שאני אשרוד את הצ'ילי. ..;-)

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: