פסטו גינה ולחם שאור

DSC_3082s

עד לפני כמה שנים חשבתי שהצמחים שגדלו בר בגינה מזיקים לאלה ששתלתי, אין בהם שום תועלת והיתי עוקרת אותם. למזלי החכמתי מאז. כל שנה הודות לאנשים כמו אורי וזהיה אני "מגלה" צמחי בר חדשים שאפשר ואף כדאי לאכול. ולא היתה מאושרת ממני כשמצאתי לאחרונה תרד בר מסתתר מתוך המסלעה או כשגיליתי שכל הפרחים הורודים היפים בגינה שלי הם ציפורנית מצרית, צמח שכולו ניתן לאכילה ועליו מזכירים בטעמם תרד.

פסטו גינה |makeeatgalilee.wordpress.com

ועכשיו כשהגיע לשווקים השום הטרי, זה הזמן להכין פסטו מכל העושר שגדל בר בגינה ומחוצה לה. מותר וכדאי להיות יצירתיים עם הפסטו ולנסות כל מיני עלים ואגוזים לפי מה שמתחשק ומה שזמין. אני אוהבת את אגוזי הקשיו שמוסיפים מתיקות וה"גילוי" האחרון – חומץ (תודה רבה לרז ליבני על ההשראה!). אפשר כמובן גם להוסיף פרמזן או גבינה יבשה אחרת כמו פקורינו.

פסטו גינה |makeeatgalilee.wordpress.com

פסטו גינה

מרכיבים

כמה חופנים גדולים של עלים ירוקים*

חופן שקדים

חופן קשיו

2 שיני שום

כ 1/3 כוס שמן זית

1 כפית חומץ תפוחים או חומץ יין לבן

מלח, פלפל

* אני שמתי עלי חרדל, ציפורנית מצרית, עלי כובע הנזיר, עלי חרצית, חוביזה, תרד בר, מרווה, תימין, זעתר, אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה ועירית.

אופן ההכנה

טוחנים את האגוזים במעבד מזון, מוסיפים את העלים והשום וטוחנים בפולסים. מוסיפים חומץ, מלח, פלפל ושמן זית בהדרגה עד שהממרח מגיע לסמיכות הרצויה. תמיד אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית. להעביר לצנצנת ולשמור במקרר.

פסטו גינה |makeeatgalilee.wordpress.com

פסטו גינה |makeeatgalilee.wordpress.com

פסטו גינה |makeeatgalilee.wordpress.com

הילדים שלי מתים על פסטו ובשבילי זו דרך נפלאה להגיש להם שום טרי, עלים ירוקים, ואגוזים. אנחנו אוהבים למרוח אותו על פרוסת לחם שאור שלמדתי להכין אצל אורי. הלחם ממש טעים וקל להכנה בניגוד לכל הסיפורים על שאור כי בעצם משתמשים בשאור יבש שלא צריך שום "טיפול מיוחד". המשפחה שלי התמכרה. המתכונים של הלחם והשאור מופיעים באתר של אורי. עדיין לא ניסיתי להכין את השאור בעצמי, ומי שלא רוצה להסתבך עם זה  מוזמן/ת לפנות אלי ולקבל חתיכת שאור.

לחם שאור |makeeatgalilee.wordpress.com

לפני כחודשיים עשיתי סטיילינג וצילמתי את תכשיטי הכסף של JewelyRay (בקרוב באתר שלהם) בבית הבד באבטליון –  מקום מקסים לעצור לשתות כוס קפה עם מאפה יווני, לנוח תחת סוכת הגפנים הענקית אל מול הנוף הגלילי או לקנות שמן זית משובח. לחם השאור היה חלק מאביזרי העיצוב שהבאתי לצילומים, והצלחתי לתפוס גם כמה צילומים בשביל הבלוג.

לחם שאור |makeeatgalilee.wordpress.com

לחם שאור |makeeatgalilee.wordpress.com

  1. haleh

    תודה
    מחכה למתכון הבא

    Liked by 1 person

  2. hana vmhk

    מתכון כה מקורי לפסטו, ובנוסף עתיר בריאות מן הטבע, אורגני אמיתי ללא ספקות, והצילומים שלך כמו תמיד מדהימים ומשכנעים.
    חנה

    Liked by 1 person

  3. אופיר

    ורו עשית אותי רעב

    Liked by 1 person

  4. Tal

    צילומים מעוררי תיאבון ובכל פוסט אני לומדת משהו חדש!!!

    אהבתי

  5. אני מאד מעריכה את התגובות והתמיכה. זה דוחף אותי להמשיך. תודה!

    אהבתי

  6. Y.S.

    תמונות יפות מאד, ורו. וכמו שאני מכירה אותך גם האוכל בטח מאד טעים.

    אהבתי

  7. חסיה

    מעורר תאבון. הולכת לקטוף ולהכין. ותודה על התמונות!!!

    אהבתי

  8. התמונות נהדרות והמתכון מצוין ובכלל אני מאוהבת בבלוג שלך
    תודה

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: