לחם פריקה

לחם פריקה | makeeatgalilee.wordpress.com

בעקבות השיחה עם חדוה חיפשתי מאכל עם קונוטציה גלילית ופריקה (או פריקי) מבחינתי עונה על ההגדרה הזאת. תחילת הקיץ ועשן המדורות המיתמר מעלה משדות החיטה בעמק בית נטופה מבשרים לי את בוא הפריקה הטריה –  חיטה ירוקה, מעושנת וריחנית, טעימה ומזינה מאד הודות לכך שהיא נקצרת טרם הבשילה לגמרי.

לחם פריקה | makeeatgalilee.wordpress.com

בהתחלה חשבתי להכין את המג'דרה פריקי של דניה ודיאנה ממתכוניישן, שזה אחד ממתכוני הפריקי האהובים עלי, במיוחד עם רוטב יוגורט. אבל אז דיפדפתי בספר האפיה של ארז קומרובסקי, שגם הוא נדמה לי השתרש בתודעה כדמות גלילית, והגעתי ללחם פריקה, ששמתי עליו עין מזמן. לא הכנתי אותו בעבר כי יש לו זמן התפחה ארוך שדורש תכנון מראש, אבל הפעם היתה הזדמנות מצוינת לנסות את המתכון. לפי נסיון העבר עם מתכונים אחרים מהספר המעולה הזה לא היה לי ספק שיצליח.

לחם פריקה | makeeatgalilee.wordpress.com

אפילו שזה לחם עם שמרים ולא מחמצת שאור (סליחה, אורי) מגיע לו להיכנס לרשימת הלחמים האהובים – הוא קראנצ'י בחוץ ורך בפנים, עם חתיכות חיטה לעיסות (ככה אומרים chewy בעברית?) וניחוח מעושן עדין. אחלה עם חמאה ואצלי עם הגילוי מהפסח האחרון (לא לצחוק, זה ממש טעים), טחינה גולמית מלאה וחזרת.

לחם פריקה | makeeatgalilee.wordpress.com

לחם פריקה | makeeatgalilee.wordpress.com

טוב, אז הנה המתכון של ארז (לא נגעתי חוץ מלהחליף מחצית מהקמח בקמח מלא)

לחם פריקה

מרכיבים ל-2 כיכרות:

250 גרם פריקה גרוסה בינוני, שטופה ומסוננת

750 גרם קמח לחם (או חצי חצי עם קמח מלא)

20 גרם שמרים טריים (או 7 גרם שמרים יבשים)

1 כפית פלפל אנגלי כתוש

500-550 מ"ל מים

1 כף גדושה מלח

אופן ההכנה:

  • יוצקים על הפריקה מים חמים, משרים ל-10 דקות, מסננים ומקררים.
  • מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים ומערבבים, מוסיפים את הפריקה והפלפל האנגלי ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים. לשים 8 דקות ברציפות (אפשר במיקסר, כמובן), מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות. מעבירים את הבצק לקערה נקיה ומשומנת מעט, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
  • טופחים מעט על הבצק כדי להוציא ממנו את בועות האוויר, מכסים ומכניסים למקרר ל-7 שעות. (כדאי להתחיל בערב ולהתפיח התפחה שניה בלילה)
  • מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים אותו לשני חלקים ויוצרים מכל חלק פיתה עגולה ועבה. מקפלים כל פיתה לשניים בלי להדק את השוליים. מניחים על נייר אפיה, מכסים ומתפיחים כשעה.
  • מחממים את התנור ל °230 עם תבנית או אבן אפיה בשליש התחתון ותבנית קטנה למים בתחתית. מחליקים את הלחמים על נייר האפיה על  גבי התבנית/אבן, יוצקים ½ כוס מים לתבנית הקטנה וסוגרים את הדלת במהירות. אופים כ-20 דקות, מנמיכים את החום ל °210 ואופים עוד 15-20 דקות או עד שהלחם זהוב.

לחם פריקה | makeeatgalilee.wordpress.com

לחם פריקה | makeeatgalilee.wordpress.com

מודעות פרסומת

  1. חסיה

    איזה רעיון מצוין. בדרך לתנור.

    Liked by 1 person

  2. חנה

    איזו הפתעה ! נראה לחם מדהים….רעיון מעולה ללחם עם פריקי. בדיוק נגמר לי הפריקי , ברגע שאקנה אאפה את הלחם ,אני חיבת לנסות. כל הכבוד, והצלחה בכל.
    חנה

    Liked by 1 person

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: