מפגש בקוטב וספאייח לאמהות עסוקות במיוחד

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

בעיני זה נורא מעניין להכיר את האדם האמיתי העומד מאחורי ספר, ציור, בלוג או כל יצירה אחרת שאוהבים. כשאני עוקבת אחרי עבודתו/ה של יוצר/ת מסוים/ת, אני בונה לעצמי מעין דמות דמיונית בראש כפועל יוצא מהיצירה של אותו אדם שהלבשתי עליו מראה ואופי וצורת דיבור ומחשבה. לפעמים הדמות שיצרתי בראש לא בהכרח מתיישבת עם המציאות ולפעמים זה בול כמו ליהוק נורא מוצלח לספר אהוב (והדוגמה שתמיד קופצת לי לראש זו ההפקה המדהימה של ה-BBC   מ1995 של "גאווה ודעה קדומה" של ג'יין אוסטין).

מכל התוכניות שהיו לי להריון הזה הצלחתי לממש לפחות אחת – להיפגש עם אידית גרשוני טירולר, בעלת הבלוג המהמם חוג הקוטב הצפוני (ומי שלא מכיר אז מהר מהר ללחוץ על הלינק). התחלתי לעקוב אחרי הבלוג שלה לפני שנה בערך והחוש השישי שלי אמר שאני חייבת להכיר אותה כי הרגשתי שאנחנו מדברות באותה שפה והאינטואיציה שלי לא אכזבה אותי. כמו הבלוג שלה, אידית כל כך עדינה, רגישה ויפה, והיום הזה שבילינו יחד היה תענוג צרוף, אפילו שכחתי לרחם על עצמי לכמה שעות.

התוכנית היתה להיפגש בבוקר ואז לעלות לרמת הגולן. אידית ארגנה לנו ביקור בביתה של ראידה בעין קיניה, כפר דרוזי למרגלות החרמון. לא היה קל להוציא את התוכנית הזאת אל הפועל, אבל בסופו של דבר לא סופות שלגים וגם לא וירוסים או תחלואים אחרים הצליחו למנוע את המפגש הזה, למרות שהם בהחלט ניסו.

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

התחלנו את היום בארוחת בוקר בסטפני, בית קפה מקסים בכפר גלעדי שנמצא בתוך מעין מדרחוב משופץ באזור תעשיה הישן של הקיבוץ. ישבנו בחוץ מתחת לסככת מטפסים, פיטפטנו ונהנינו מהשמש האביבית שהאירה את העלים הצעירים המוריקים על העצים סביב.

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

לקראת הצהרים נסענו לעין קיניה. לצערי, במצבי הלויתני לא היתי בנויה לטיול ברחובות התלולים של הכפר אז הסתפקנו בתצפית על הכפר ועל קלעת נמרוד. אידית סיפרה לי שהיא אוהבת לבקר במכולות בכפרים ברמת הגולן,  שם היא מוצאת דברי מזון המיוחדים לאזור. ובאמת הגילויים שלי בביקור הזה היו הבורגול המלא החום, שגם הרבה יותר טעים לדעתי מהבורגול הרגיל, והעדשים האדומות עם קליפה חומה שלא מתפרקות בבישול.

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

ראידה, אמא עסוקה פר אקסלנס, פגשה אותנו אחרי יום עבודה ותיקתקה ארוחת צהרים מאפס תוך פחות משעה, בזמן שאנחנו מציקות עם שאלות ומצלמות (טוב, אידית גם השתתפה בהכנות). ראידה, מאד סקרנית ואנרגטית, נראה כי לא נחה לרגע – בין העיסוקים ה"רגילים" של עבודה/בית/ילדים היא מתחזקת שני צימרים (כולל ארוחות), לומדת עיסוי תאילנדי, מציירת, רוקמת ובטח עושה עוד מלא דברים שהיא לא סיפרה עליהם. מכל השיחות שלנו במהלך המפגש חזרה אצלי שוב אותה התחושה שכולנו בסופו של דבר מתמודדות עם אותן הבעיות למרות שהרקע שלנו ואורח החיים לא בהכרח אותו הדבר.

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

את הבישולים התחלנו בהכנת תערובת הבשר לספאייח (המתכון בהמשך) ובישול שומר הבר. הגרסה של ראידה לעדשים עם שומר בר טעימה מאד אך קצת שונה מזו של זהיה שפרסמתי בעבר. זה אותם המרכיבים אבל היחס הכמותי וסדר הבישול הפוך. ראידה משתמשת בכמות גדולה מאד של שומר בר קצוץ אותו היא מבשלת עם הרבה מים כ-20 דק עד לריכוך ואז מוסיפה ככוס – כוס וחצי עדשים (האדומות עם הקליפה) וממשיכה לבשל עוד כ 10-15 דק' עד שהעדשים מוכנות, מסננת ומוסיפה בצל מטוגן. מגישים עם לימון – יאם יאם! במקביל התבשל לו הבורגול המלא עם האטריות, סלט תרד טרי, וסלט מלפפונים, עגבניות, שום ונענע יבשה, שראידה אמרה שחייבים כתוספת לספאייח. כבר אמרתי שהכל היה מעולה?

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

ירדנו מהרמה שבעות ומרוצות ולקינוח עצרנו לגלידה בצומת גומא, שם פתחו סניף של גלידריית בוזה ממעלות-תרשיחא, שבהחלט מצטרפת לרשימה המאד מצומצמת שלי של הגלידות הכי טעימות בארץ.

תודה לאידית וגם לראידה על יום מקסים של כיף והשראה!

 

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

ספאייח לאמהות עסוקות במיוחד

מרכיבים:

500-700  גרם בשר בקר טחון

1 בצל לבן מגורר בפומפיה בינונית

2-4 עגבניות מגוררות בפומפיה

1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1/3 – 1/2 כוס שמן זית

1 כף קינמון

מלח, פלפל

פיתות קטנות, עדיף דקות

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל°180 -°200

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ויחסית יבשה.

פורסים את הפיתות לחצאים או פותחים אותן לשני עיגולים. ממלאים כל חצי בכף גדושה של תערובת הבשר, מורחים בשכבה דקה יחסית ומהדקים.

מסדרים את חצאי הפיתות על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים כ-10-15 דקות עד שהפיתה משחימה.

 

*כמה הערות אחרי שניסיתי להכין בבית:

תזהרו לא להגזים עם העגבניות כי אז התערובת יוצאת רטובה מדי, אז אולי כדאי להוסיף אחת אחת.

מתקבלת כמות די גדולה של פיתות ממולאות (למיטב זכרוני כ-20 חצאים), לכן אפשר להתחיל עם חצי כמות או להשתמש בשאריות של תערובת הבשר לקציצות.

מפגש בקוטב | makeeatgalilee.wordpress.com

מודעות פרסומת

  1. פינגבק: אמא בעננים* | חוג הקוטב הצפוני

  2. חגית

    מקסים ואיזה כיף.
    איו מה לומר יום טיול ובישול עם אידית הוא תענוג צרוף.

    Liked by 1 person

  3. פוסט מקסים. איזה יופי לגלות דרך אידית גם את הבלוג שלך.

    Liked by 1 person

  4. מעורר תאבון וחשק, כמו תמיד!!

    Liked by 1 person

  5. hana

    כל הכבוד ורוניקה! מפתיעה כל פעם מחדש בכישורים שלך. נהניתי מאד. המשיכי להעשיר אןתנו.
    חנה

    Liked by 1 person

  6. נפלאה את ורוניקה, נהנתי מאוד בחברתך ❤
    (ועשית לי מה זה תאבון עכשיו…)

    Liked by 1 person

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: